ДЕЦА АБУЗИЈА
  13 јуни 2020

  Злоупотреба на деца: Министерката за правда, Кристин Ламбрехт, планира работна група

  Сега таа сака да смени нешто! Федералната министерка за правда, Кристин Ламбрехт (54, СПД) сака да се заштити од ...
  ДЕЦА АБУЗИЈА
  19 2020 мај

  Убиецот на Сузана Али Б. сега е осуден и за силување на единаесетгодишник

  Убиецот на ученикот на Мајнц Сузана, Али Б., беше прогласен за виновен повторно. Поради…
  ДЕЦА АБУЗИЈА
  28 Април 2020

  Злоупотреба на деца во Алберта среде СОВИД-19 и властите предупредуваат дека тоа не е добра работа

  Бројот на случаи на злоупотреба на деца поднесени до Центарот за заштита на деца Зебра е спротивен
  ДЕЦА АБУЗИЈА
  25 Април 2020

  Анестезија и злоупотреба на момчиња

  Адвокатот на жртвата, обвинителот, обвинетиот и неговиот адвокат за одбрана (од лево) на суд.…
  ДЕЦА АБУЗИЈА
  22 Април 2020

  Кук се обиде повторно за злоупотреба на деца

  Дизелдорф (дпа) - Пред две години го намами едно момче од Швајцарија во Дизелдорф ...
  ДЕЦА АБУЗИЈА
  22 Април 2020

  Пресуди: Пет години затвор за злоупотреба на деца

  Пејач и фудбалски тренер од Минстер има пет години во понеделник, поради сериозна злоупотреба на децата
  ДЕЦА АБУЗИЈА
  8 Април 2020

  Edените на Едмонтон кои ги ограничувале децата во подрумот добиваат 8-годишни казни

  Две жени кои се изјаснија за виновни за отежнат напад по две деца
  ДЕЦА АБУЗИЈА
  8 Април 2020

  Кејп бретонец обвинет за поседување детска порнографија

  49-годишниот од Долна Л’Ардоиз беше уапсен во понеделникот.
  РАБОТНИ ДЕЦА
  8 Април 2020

  Сексуалната злоупотреба на деца се очекува да се зголеми во услови на пандемија COVID-19, велат експертите

  Експертите се загрижени за зголемувањето на злоупотребата на децата за време на пандемијата COVID-19.

  Hands Off - Стоп за злоупотреба на деца е непрофитно здружение за едукација и спречување на злоупотреба на деца. Превенцијата на децата во градинка и во основно училиште, со претстави како „Шепи далеку“ и „Моето тело ми припаѓа на мене“ е нашата најголема грижа. повеќе информации

  Вратете се на почетокот копче
  Затвори